Schildercursus

Sinds het afstuderen aan de kunstacademie Minerva (1983) werkt Epko Cordèl als professioneel kunstschilder. Nu geeft hij samen met zijn vrouw Jolanda met veel enthousiasme zijn kennis door aan leerlingen.

cursus Epko Cordel CORDELS KUNSTKLINIEKDe schildercursus is voor zowel de beginnende schilder als de schilder die verder wil groeien. Iedereen heeft zijn eigen reden om te schilderen, zijn eigen verhaal te vertellen. Dat proberen wij eruit te halen. Het gaat niet om beter te worden dan een ander, maar beter dan jezelf

Cursusgroepen worden klein gehouden, (max. 8 cursisten) waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke begeleiding.

Door de jaren heen is onze lesmethode steeds iets bijgesteld. Vaak komen wij iets nieuws tegen waar een leerling iets aan kan hebben. Dit wordt dan ook in het lesprogramma opgenomen. Onze cursisten leren vlot te schilderen, vaak zijn ze verbaasd wat er in hun zit.

We proberen de leerlingen te inspireren, op hun beurt inspireren zij ons.

In de lessen wordt aandacht besteed aan de complete opbouw van het schilderij, van ondergrond tot de lijst. Je leert hoe je met een brede toets een boeiende compositie opzet en deze met kleur, licht en donker spel uitwerkt tot een realistisch, impressionistisch of abstract werk, afhankelijk van je eigen voorkeur.

De meeste mensen die zich bij ons aanmelden willen gewoon graag leren schilderen.  Soms krijgen wij te horen dat iemand ook de wens heeft een eigen stijl te leren. Een stijl is niet aan te leren,  je gaat kennis en vaardigheden opdoen,  je eigen stijl ontwikkelt zich tijdens het leerproces. Het is te vergelijken met leren schrijven. Van een echt eigen handschrift is dan nog geen sprake, dat  komt wat later.

Bij onze lesmethode houden we rekening met wat de leerling wil en wat bij diegene past. Het gaat wat ons betreft niet om het produceren van schilderijen, maar om kennis en vaardigheden op te doen. Dat het werk van de cursisten soms een hoog Epko-gehalte heeft is in dit leerproces bijna niet te vermijden. Wij vinden het belangrijker dat de mensen met plezier schilderen en niet te krampachtig zijn over artistieke flair of stijl.

Als je belangstelling hebt om bij ons te komen, nodigen we je eerst uit voor een kennismakingsgesprek. Je kan de lesruimte zien en we geven je wat uitleg over onze lessen en alle mogelijkheden. Dit alles geheel vrijblijvend.

Voor meer informatie over de cursus; het communiceert beter via de telefoon, daarom graag een mailtje naar; epkocordel@ziggo.nl  met vermelding van uw telefoonnummer.

Wij bellen zo spoedig mogelijk terug.